joi, 20 ianuarie 2011

In anul 2012 nu va fi sfarsitul lumii !!!!

Zgârie-nori doborâţi la pământ, meteoriţi care se izbesc de Pământ şi un călugăr tibetan care se adăposteşte în munţi din calea unei revărsări masive a oceanelor. Este o viziune a Apocalipsei, surprinsă în ultimul blockbuster hollywoodian. Dar fricile că lumea se va sfârşi în decembrie 2012 sunt doar un mit alimentat puternic de zvonurile de pe Internet…cel puţin aşa susţine un om de ştiinţă de elită al NASA.

Un specialist NASA linişteşte populaţia: în 2012 nu va fi sfârşitul lumii

Dr. David Morrison, cel care conduce serviciul de Astrobiologie al NASA, afirmă că el însuşi a primit mai mult de o mie de email-uri din partea celor care sunt îngrijoraţi că sfârşitul lumii ar putea interveni în decembrie 2012. Într-un articol publicat de “Astronomical Society of the Pacific”, Dr. Morrison a răspuns la 20 de întrebări, pentru a diminua aceste frici.

În 2012, o planetă Nibiru se va ciocni de Pământ?

Conform acestor teorii privind sfârşitul lumii, calendarul folosit de vechea civilizaţie maya s-ar sfârşi în decembrie 2012. Interesant e faptul că această dată coincide perfect cu predicţiile făcute de un autor SF obscur care a afirmat că o veche civilizaţie mesopotamiană credea că o planetă, denumită Nibiru, se va ciocni cu Pământul tot în decembrie 2012.

Fricile au fost alimentate de un film apocaliptic denumit “2012″ (cu John Cusack în rolul principal), care se lansează în noiembrie 2009. O căutare rapidă pe Amazon.com, relevă faptul că sunt nu mai puţin de 175 de cărţi care au ca subiect “2012″.

Nibiru e doar un mit

Mai întâi, Dr. Morrison elimină posibilitatea ca să existe vreo planetă Nibiru. El scrie: “În primul rând, Nibiru e doar un mit, fără să aibă nicio bază reală. Pentru un astronom, a pretinde că această planetă este în apropiere, dar invizibilă, este ceva prostesc”.

Dr. Morrison râde şi la sugestiile că Guvernul este complice în ascunderea acestei planete faţă de public. “Chiar dacă ar dori acest lucru, Guvernul n-ar putea ascunde planeta Nibiru. Dacă ar fi fost reală, această planetă ar fi fost descoperită de mii de astronomi, atât amatori, cât şi profesionişti. Aceşti amatori se află împânziţi în toată lumea. Cunosc comunitatea astronomilor, şi aceşti oameni de ştiinţă n-ar ţine secret existenţa unei planete, nici dacă li s-ar comanda să tacă. Nu poţi ascunde o planetă care se află în interiorul Sistemului Solar!”

Şi ce dacă în decembrie 2012 se sfârşeşte calendarul mayaş? Asta nu înseamnă sfârşitul lumii

Şeful de la NASA se adresează de asemenea şi celor îngrijoraţi că acest calendar mayaş s-ar sfârşi în anul 2012. “Vechile calendare sunt interesante pentru istorici, dar nu se poate compara cu abilitatea pe care o avem astăzi în a măsura timpul, sau cu precizia calendarelor pe care le folosim în mod curent. Problema e că aceste calendare, fie ele vechi sau contemporane, nu pot prezice viitorul planetei noastre sau da avertismente cu ceea ce se va întâmpla pe anumite date, ca decembrie 2012. Uite, şi calendarul meu de birou se sfârşeşte pe 31 decembrie 2009, dar asta nu înseamnă că atunci va avea loc Armageddon-ul. E pur şi simplu începutul unui an nou”, afirmă dr. Morris.

El a mai adăugat faptul că nu există dovezi că şi Nostradamus ar fi previzionat sfârşitul lumii tot în anul 2012.


Inversarea rotaţiei Pământului şi inversarea polilor magnetici nu se va produce

În ceea ce priveşte zvonul că alinierea planetelor din galaxia Caleea Lactee ar putea afecta câmpul gravitaţional al Pământului sau a inversa rotaţia lui, dr. Morris crede că totul e doar o prostie. “O inversare a rotaţiei Pământului e un lucru imposibil. Acest lucru nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla niciodată”.

Omul de ştiinţă a mai spus că, deşi inversarea polilor magnetici este un fenomen care are loc o dată la 400.000 de ani, totuşi specialiştii cred că acest fenomen nu se va produce în următoarele milenii, neexistând nici măcar o singură evidenţă că ar avea loc aşa ceva în această perioadă.

Cosmofobia, sau frica de Cosmos

Dr. Morrison a remarcat faptul că o creştere a interesului oamenilor faţă de spaţiul cosmic a dus la o “cosmofobie” generală, adică la o frică faţă de Cosmos. El a spus că oamenii sunt din ce în ce mai interesaţi de câmpul magnetic al Soarelui, de furtunile solare, de găurile negre sau de “falia” din galaxia Calea Lactee. “În urmă cu câteva decenii, aceste lucruri erau doar nişte idei astronomice interesante de studiat, dar acum, pentru mulţi tineri, care sunt dezinformaţi de Internet, sunt doar obiecte ale fricii şi groazei. Cosmofobia poate fi una din consecinţele pe termen lung ale farsei 2012 – să-i facă pe oameni să le fie frică de Cosmos şi de Univers”, conchide dr. Morris.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu